Gina Lollobrigida - Fotograf Kristoffersson

Gina Lollobrigida - Fotograf Kristoffersson

Gina Lollobrigida föddes 4 juli 1927. Om uppgiften stämmer så är det otroligt att hon som 3-årig flicka blev utsedd till Italiens vackraste barn. Lite mer vuxen deltog hon 1947 i skönhetstävlingen Miss Italien men kom då på tredje plats.

Hon var från tidigt 1950-talet en av Europas mest populära filmstjärnor som ofta beskrevs som i dåtidens termer:  sexsymbol och bystdrottning. 

Efter det att hon medverkat i en del italienska och franska filmer fick de amerikanska filmbolagen upp ögonen för henne.

När jag ser på Kristofferssons bilder han tog på henne 1950 så tycker jag att det stämmer att hon var väldigt attraktiv. Rätt otroligt att en svensk fotograf får så pass unika bilder på en världsstjärna. KG som regisserade sina fotograferingar rätt väl ser ut att ha lyckats charma även Gina att följa hans instruktioner. Säkert så behövde hon inte göra mer än att bara vara sig själv.

Detta år 1950 är hon listad som skådespelare i fyra filmer men jag gissar att hon vid tiden för när bilderna är tagna spelar in filmen Alina. Det finns bilder på henne och motspelaren Amedeo Nazzari.

Det blev ganska många bildreportage som publicerades med Kristofferssons bilder på Gina och jag hittar det här uppslaget med bilder publicerat i tidningen Se.

Det är ingen skribent krediterad men det spekuleras lite hur det ska komma att gå för henne i Hollywood. Eller som det står; "I celluloidens huvudstad". Man ställer sig också frågan; "Kommer hon att klara rollen som den nya Rita Hayworth?"

Gina Lollobrigida avled 2023 och blev 95 år.

Tillbaka till blogg